Mikrokapszulába zárt ötszörös védelemmel ellátott VPro® 5 gyártási technológia a maximális hatékonyságért!
A termékben található speciális L. rhamnosus bélbaktériumok egy öt rétegű mikrokapszulába zárva védelmet élveznek számos olyan környezeti tényezővel szemben (gyomorsav, epesavak, enzimek), melyekkel a gyomor- és bélrendszerben találkozhatnak és jelentős mértékben lecsökkenthetik a céljukhoz elérő aktív, életképes baktériumok számát. Ez az egyedülálló gyártási technológia szavatolja, hogy a lehető legmagasabb arányban legyenek képesek kifejteni jótékony hatásaikat az alkalmazott törzsek.
Az ábrán jól látható a L. rhamnosus bélbaktériumokat övező több speciális réteg, melyek hagymalevélszerűen ölelik körbe őket valós védelmet nyújtva a károsító tényezőkkel szemben.
Legbelül egy olyan közegben vannak jelen a bélbaktériumok, mely számukra a legkedvezőbb körülményeket biztosítja hosszútávon, C-vitamin, aminosavak és egyéb anyagok. Ezt követi a probiotikus törzseket éltető speciális rostok, oligoszacharidok rétege.
A harmadik réteg összetevői segítik a túlélést a bélrendszerben, a negyedik a gyomor savas közegében támogatja őket, míg végül a legkülső réteg az oxidációtól is védő poliszacharid réteg.
Tudományosan igazolt hatás
A mikrobiommal kapcsolatos kutatások lehetővé tették, hogy egyes nemzetközi cégek olyan jótékony törzseket fejlesszenek ki, amelyek vagy bizonyos megbetegedések esetén alkalmazhatóak specifikus kiegészítőként az életminőség javítása érdekében vagy magát a betegséget okozó kórokozókkal szemben lépnek fel. Alapvetően maga az egészséges és ép mikrobiom is egyfajta védőpajzs, mely kordában tartja a bélrendszerben a patogén törzseket, táplálja és segíti a bélnyálkahártya egészséges működését, barrier funkciójának fenntartását, ezáltal számos akut és krónikus elváltozástól óv meg minket. Egy ilyen klinikai vizsgálattal is rendelkező fejlesztés a Lactobacillus rhamnosus CCFM1119 jótékony baktérium, melyet kifejezetten a H. pylori eltolódás miatt kialakult tápcsatornai tünetek mérséklésére és a Helicobacter pylori számának csökkentésére hoztak létre.
Az anti-Helicobacter pylori hatású speciális L. rhamnosus a VPro® 5 gyártási technológiának köszönhetően a gyomor erősen savas közegében is ki tudja fejteni áldásos hatásait. A lactobacillus olyan anyagokat termel, melyek gátolják a H. pylori megtapadását a gyomor- és bélfalon, akadályozva ezzel a kolonizációját, túlszaporodását a gasztrointesztinumban. Jól ismert tény, hogy a H. pylori egyensúly megbomlása, a baktérium fokozott működése számos krónikus gyomorbántalom közvetlen oka. A kutatás során kiderült, hogy a H. pylori szabályozásán keresztül a komplett bélflóra egyensúlyra is képes hatás gyakorolni a L. rhamnosus erre a célra kifejlesztett változata (kedvezően befolyásolta a Parasutterella, a Lachnospiraceae, valamint a Erysipelotrichaeae törzsek számának alakulását). A vizsgálat során 10 milliárdos csíraszámban 4 héten keresztül napi szinten alkalmazva szignifikánsan javította a panaszos emberek életminőségét, közérzetét gyomorfekély, gastritis és egyéb krónikus gyomorbántalmak esetén.
* Indicates that there is a significant difference between the two groups, P < 0. 05
A GSRS a gyomor-bélrendszeri tünetek súlyosságának és gyakoriságának fontos mutatója klinikai betegeknél (jelen esetben az igazolt, tünetes H. pylori fertőzöttek körében). Minél alacsonyabb ez a pontszám, annál enyhébbek a tünetek. A kezelés előtti GSRS mindkét csoportban 6,00 felett volt, és nem volt szignifikáns különbség a két csoport között. A Lactobacillus rhamnosus egy hónapos szedése után nem volt változás a GSRS terén a placebo csoportban (5,15 ± 1,35), míg a CCFM1119 törzzsel kezelt csoportban a pontszám 2,27-re csökkent, a tünetek jelentős javulásával. A kísérleti eredmények azt mutatják, hogy a Lactobacillus rhamnosus CCFM1119 javítja a gyomor-bélrendszeri tüneteket, ami összefüggésben állhat a Lactobacillus fogyasztása utáni H. pylori kolonizáció csökkenésével.
Clinical efficacy evaluation of Lactobacillus rhamnosus JS-SZ-2-1 against Helicobacter pylori infection. Food and Fermentation Industries, 2020. Zhang M., Zhai Q., Zhao J., Zhang H., Chen W.
A GastroBalance Plus előnyei
- Klinikai vizsgálattal rendelkező speciálisan a célnak megfelelően kifejlesztett L. rhamnosus bélbaktériumot tartalmaz
- Az eredményes klinikai vizsgálat során alkalmazott 10 milliárd c.f.u./kapszula hatóanyag mennyiséget használtuk
- VPro® 5 gyártási technológia révén a lehető legmagasabb arányban hasznosulnak a jótékony baktériumok
- Problémaspecifikus termék
- GMP minősítésű üzemben előállított étrend-kiegészítő
- Kiváló minőségű glükomannán rostot is tartalmaz
- Adalékanyag-, glutén-, hozzáadott cukor-, laktóz-, GMO-, kukorica-, szója-, tejfehérje-, titán-dioxid és egyéb színezékektől mentes készítmény
- Hisztamin intoleranciával élők is fogyaszthatják
- Hűtőszekrényben tárolva egy évig is megőrizheti eredeti csíraszámát
GastroBalance Plus Problémaspecifikus Probiotikum (60db) - Napfényvitamin
1 adag: 1 kapszula
60 adagot tartalmaz
Aktív összetevők | 1 kapszulában C.F.U. |
Lactobacillus rhamnosus | 10 milliárd |
C.F.U.: az élő baktériumok mennyisége
Összetevők: Lactobacillus rhamnosus, konjak gyökér kivonat (glükomannán rost), kapszula anyaga zselatin
Alkalmazás: Napi 1 kapszula négy héten át majd két, három hét szünet után ismételhető a kúra igény szerint
Figyelmeztetés:
A termék étrend-kiegészítő, mely az általános életminőséget és közérzetet hivatott támogatni. Betegség esetén mindenképpen forduljon orvoshoz!