Mi a titka a tökéletes palacsintának?
Zabliszt, tönköly liszt, rozsliszt és teljes kiőrlésű lisztek hada…
Elvileg mindegyik kiváló alternatíva, ha ki szeretnénk iktatni a fehér lisztet az életünkből, de kérdem én: oké, hogy egészségesebbek, de mit lehet ezekből csinálni?
A válasz: sajnos SEMMIT. Legalábbis túlnyomó részt semmit, ugyanis ezek a lisztek kémiailag nem képesek kialakítani azokat a kötéseket, amelyektől megkelne egy tészta, illetve amitől összeáll a palacsinta. Nagy ritkán, ha a csillagok állása is jó össze lehet ugyan hozni egyszer-egyszer egy jó sütit, de ember legyen a talpán, aki a tönköly lisztből rendszeresen sikeres süteményt tud készíteni.
GRAHAM LISZT. Ha a fehér lisztet mellőzni szeretnéd az életedből, de a süteményeket és palacsintát nem, akkor az előbbi az ég ajándéka lesz neked. Gyakorlatilag bármit meg tudsz belőle csinálni, amit a fehér lisztből is. Ráadásul tele van fehérjével és rosttal, így abszolút csak ajánlani tudom.
Lassan olyan ez, mint valami rossz reklám, szóval be is fejezem. Beszéljenek helyettem a holnapi Graham palacsintáid!