A JomTom zöldkagyló por segít megelőzni a porckopást és izületi problémákat, illetve csökkenti a már meglévő arhiris tüneteit. Új-Zélandon a maorik használták évszázadok óta a zöldszájú kagylót és az európaiaknak feltűnt, hogy a maorik körében abszolút nem jellemzőek az ízületi megbetegedések, gyulladások.
A zöldkagyló nagy mennyiségben tartalmaz DHA-t és EPA-t, ami a keringés mellett az izületekre is kedvező hatással van. Azonban az omega zsírsavak mellett van egy másik sokkal kedvezőbb hatású vegyület is a zöldkagylóban, a mukopoliszacharid vagyis az MPS és a glükózaminoglikán, amik támogatják az izületi folyadél termelődését. A megkötött folyadék segíti, hogy a porcok ne súrlódjanak és ezáltal megóvja azokat a kopástól.
A maorik nyersen ették a zöldkagylót, a főzéssel elveszik belőle a hatóanyag. A nyers kagylóevés a modern világban nem kivitelezhető többek között a szaga miatt sem, így a legpraktikusabb koncentrált formában, örölve/szárítva fogyasztani.
Forgalmazó: Jomtom
Adagolása: napi 2*1 grammot ajánlott teában vagy vízben elkeverve fogyasztani.